Старатимусь тут описувати всі свої кулінарні і не кулінарні захоплення . В першу чергу, надіюся, що моїй донечці щось із записаного в майбутньому та й пригодиться. Не поспішайте закривати сторінку мого блогу ))) Пару хвилин пригляньтеся. Можливо, Ви знайдете щось цікаве саме для себе , і Вас поглине бажання щось спробувати приготувати, чи зробити своїми руками. Бо все , що з роблене з любов"ю -безцінне , і приносить тільки радість і щастя Вам особисто і оточуючим. Гарного перегляду !
субота, 17 листопада 2012 р.
кекси шоколадні з грушею
рецепт простий, складників мало, результат несподіваний )) приємний )
100 грам чорного шоколаду розтопити на бані водянній , дати охолонути.
100 грам масла кімнатної температури збити міксером (3 хв) з 50 гр цукру.
додати 2 жовтки , збити.
шоколад ,збиваємо далі.
борошно 50 грам просіяне і 1 чайна рівненька ложечка порошку до печива. для надійності. все далі міксуємо))
в сухій чистій посудині збиваємо 2 білки з 25 грамами цукру. до гладкого блискучого стану , круті піки ,чи стоячої піни , хто вже як називає)))
ложкою вводимо 1/3 білків в тісто . потім і всі додаємо. акуратно вимішуємо до однорідності, щоб білих білків не було видно.
накладаємо у форми змащені і посипані злегка борошном .я використовую паперові вставки , і нічого не мащу.
заповнюємо не більше половини форми. бо росте , як дурне)))
туди ж в серединку 1/4 , а можна 1/2 грушки почищеної від серединки і шкірки.
кількість груш залежить від розміру форм. в мене величенькі форми. і вийшло 8 штук кексів і 2 грушки пішло . так тіста я дала більше половини,то ж не думала , що рости так гарно буде))) в процесі випікання грушки мої втопилися в тісті . в ідеалі кусочок груші має виглядати з готового кексу.
головне, ну майже головне ))) печемо в гарячій духовці 20 хв при 190 градусах Цельсія, і 30 хв при 160. щоб пропеклись грушенята.
утворюється ніжна кірочка злегка хрустка. кекси рихлі , повітряні , не забиті! і дуже ніжні.
так ..... що я забула ? .... а! таке тісто , на мою думку, дуже б гарно підійшло до шоколадних тортів. ніжних , з легким кремом , мабуть не масляним.. скоріше з маскарпоне .....
я ділюся , а ви пробуйте і експериментуйте!
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар