пʼятницю, 16 листопада 2012 р.

Запіканка макаронно-овочева

Хотілося назвати її "пальчики оближеш" , але  , думаю, нехай буде по суті .
Хоч  сама фраза  "... оближеш" тут годиться. Дитина вилизувала тарілку , ну і ,звісно, пальчики!
Як і в більшості випадків- це моя імпровізація, досить вдала таки. Бо сімейство просили ще приготувати.
Ділюся .


використані продукти і приготування:
-злегка відварюю в підсоленій воді макарон  такий більший , типу пера , або більші трубочки. Зрештою , можна любі , які маєте , головне , щоб в них був простір для затікання суфле, так смачніше .
 -капуста  цвітна і брокколі порізана на суцвіття  , морква  кружальцями різана -також злегка в підсоленій воді проварюю, до напівготовності.
-за той час , коли макарони і овочі  на свої стадії  - готую форму для запікання-просто злегка змащую її маслом вершковим . 
-на грубій терці тру  сир твердих сортів, щоб добре плавився.
-вибрала в ємності макарони  і овочі, щоб остигли . Готуємо такою штукенцію : рідкі вершки 10 % , або сметану і молоко , 2 яйця , збиваю трохи все ,  і додаю 2 ложки крохмалю картопляного ,перемішую ретельно,  солю , перчу трошки.
 Викладаю шаром макарони , зверху  овочі , стараюся завжди дуже гарно))) але вже як вийде . Так само сир тертий. Заливаю  вершково-яєчною сумішшю. Накриваю кришкою і запікатися . При 200 градусах до золотистої  сирної кірочки на овочах.
Найбільше мені сподобалось, як гарно все залилося в середину макаронин, і там запеклось ніжним мусом.  В  той час запіканка  не є сухою. А гармонійно поєднані інгредієнти   створюють дуже приймний смак !



ось така вона в мене , ще не запечена .

а це щойно з духовки -  гілочки чебрецю не тільки для краси , а й для смаку  !

1 коментар: