субота, 17 листопада 2012 р.

Міні-кекси з яблуками

"дістаньте з холодильника маргарин, чи масло, щоб було кімнатної температури і почистіть від шкірок і серединки п"ять яблук середніх , бо будемо готувати кексики !"




Зображення
Щоб приготувати їх ,нам потрібно форми під кекси, вставки паперові , продукти, та бажання :)

тісто:
200 гр масла, або маргарину
200 гр цукру
2 ч. л. ванільного цукру
3 великих яйця
250 мл сметани , або кефіру (зазвичай даю сметану, та коли мало її маю-додаю кефіром)
400 гр яблук(5 середніх)
2 ч. л. кориці
2 ч. л. порошку до печива
300-350 гр борошна

соус:
300 мл молока
3 жовтка
150 гр. цукру
1 ч.л. ванільного цукру
2 ст. л. крохмалю

приготування кексів:
...почищені яблука нарізати кубиками 1*1 см(приблизно), в глибшій посудині змішуємо їх з корицею. відкладаємо на бік, нехай чекають свого часу.
-масло перетерти з цукром і ванільним цукром, додати яйця, сметану -перемішати добре
-муку з"єднати з порошком до печива і вимішати з рідкою масою . отримаємо тісто, як добре густа сметана. висипаємо яблука і перемішуємо знову.
-ложкою заповнюємо формочки на 2/3. якщо не використовуємо паперові вставки- тоді добре змащуємо форму.
-в розігрітій духовці до 180 градусів випікаємо кекси 30-35 хвилин . пробую готовність дерев"яною паличкою. не липне- готові.
в результаті отримуємо до 30 гарних кексів- залежить від розміру форм.

тепер соус:
-з"єднуємо всі складники в невеличкій каструльці ,помішуємо вінчиком і ставимо на маленький вогонь. постійно помішуючи варимо до загустіння . після закипання -30 секунд і готово.
-даємо остудитися і викладаємо ложкою, або шприцом кондитерським на остиглі кекси. прикрашаємо - як вже фантазія підкаже.

----
-замість яблук можна додавати ягоди- тоді кількість яєць збільшуємо до чотирьох.
-або замінити яблука на груші, і до соусу-крему крапельку есенції "дюшес". аромат і смак неймовірний!
Спробуйте!

1 коментар: