пʼятниця, 16 березня 2012 р.

Вівсяно-горіхове печиво , без борошна.

Здивувалась, як то так пекти щось без борошна... а тепер переконалася, що це смакота ще та!
Для переконання раджу спробувати і вам))
     потрібні такі продукти :
вівсяні пластівці -2 склянки. в моєму випадку т.м. Нордік
вершкове масло-100 гр
яйця -2 середніх
горіхи грецькі -100гр
цукор -100 гр
мед -3 столові ложки 
сметана - 1 столова ложка.

 Сам процес приготування досить швидкий, тому раджу собі одразу підготувати продукти заздалегідь.Починаємо з горіхів. їх потрібно посікти ножем. На сковорідці підсмажити горіхи, коли почнуть золотитися додаємо мед, потім масло,цукор , сметану. Не знімаємо з вогню, постійно помішуємо , прокип"ятити 1 хвилину.
 В глибшій посудині чекають пластівці, я їх не мелю , мені подобається їхня структура потім , після випікання .До них додаємо цю гарячу суміш, вимішуємо.  В той момент пластівці запарюються частково і м"якнуть. Потрібно масу остудити трохи, щоб не була гаряча і додати яйця. Гарно вимішати  і  вони готові для випікання.

 Розігріваємо духовку до 200 градусів. Десертною ложкою викладаємо наші печенюшки на пергаментний папір. Не змащую його. коли набудуть золотистого кольору -можна виймати. Остудити 10 хвилин, і тоді  готове до вживання ! Трошки правда калорійне печиво, та інколи можна закрити очі дієти))  Смачного!

1 коментар:

  1. Мням! Дякую за рецептик! Мушу спробувати - дуже вже апетитне. ;)

    ВідповістиВидалити