вівторок, 19 лютого 2013 р.

Яблучний пиріг



Тісто:
125 грам масла м"якого
70 грам цукру
1 яйце
ваніль
1 чайна ложка апельсинової цедри (лимонної)
100 грам дрібного мигдалю
150 грам борошна

для крему :
400 мл молока
100 грам білого вина
3 жовтки
ваніль
6 столових ложок цукру
4 столових  ложки борошна

5- 6 яблук
джем абрикосовий

Замісити тісто м'яке . Викласти  з невеличкими бортиками,  у форму діаметром 22-24 см. відправити в холодильник .

продукти для крему змішати і заварити .
дати охолонути.

яблука нарізати тонкими смужками  ножем для чищення овочів . в оригінальному рецепті пише , що зі шкуринками. так і зробила . але спробувала вже готову страву , зрозуміла , що ті шкірки ніяк не зм'якнуть .
На охолоджене тісто  вилила крем  і виклала яблука. попередньо їх сформувала в трояндочки
Зверху змастила джемом абрикосовим .
Випікати при 180 градусах до золотистого кольору яблучка  і до готовності тіста.

Відштовхувалась я від цього рецепту . http://yoli-www.blogspot.com/2011/10/blog-post_18.html
До тіста , замість мигдальної муки , додала муку з лісових горіхів . на даний момент в хаті не було мигдалю. і 0,5 чайної ложечки порошку до печива ...просто люблю  пишніше тісто , щоб не було мокрим , чи твердим .
так як доня моя також солодке любить , то вино в рецепті я опустила .
Загалом рецепт вдалий , не надто солодкий пиріг виходить , тільки от яблучка займають  часу більше . Напевне через те, що  вперше з таким мала справу.
діаметр 22 см мені малуватий -треба більший  брати .




4 коментарі:

  1. Привіт львів"янам,заходьте у гості http://zorjana-zorjana.blogspot.com

    ВідповістиВидалити
  2. http://kosholka.blogspot.com/2014/10/liebster-blog-award.html нагорода для тебе

    ВідповістиВидалити
  3. Який гарний яблучний пиріг! Смакота! При нагоді спробую спекти!

    ВідповістиВидалити
  4. Який гарний яблучний пиріг! Смакота! При нагоді спробую спекти!

    ВідповістиВидалити