неділю, 13 січня 2013 р.

Терпка хвоя і шоколад з корицею....

Так гарно розпочалось готування до свят ще на початку грудня , і так на тому й завершилось .
Минулий рік приніс чимало цікавого , і цей розпочався "гарячими" подіями.  Мій декрет закінчився.Час до кінця ще не організовано, і плани та задуми трохи не так здійснилися, як хотілася б.
За  4 роки ми вперше принесли ялинку- справжню , живу. Цьогоріч я відчувала , що  саме така мені потрібна, і ніяка інша! А коли вже вона була в хаті- мені стало дуже шкода дерева.... і навіть одягати її не дуже бажання було,  щоб не було тяжко ті іграшки тримати на гілках ....Якийсь час дерево було не прибране . А чим воно саме погане ? Ялиночка і без іграшок непогана)))
Цьогоріч не було часу пекти пряники . Використали вже готове шоколадне печиво у вигляді кульок , дзвіночків і ялиночок - також не зле!!!  Правда, по трошки ми вже нашу ялиночку розвантажили від печива ))) воно далі залишилось м"яким))) і після свят не  треба буде складати в ящик іграшок новорічних . Отож правильно використовуємо  час ))) заходиш в кімнату з горнятком чаю, і розумієш, що забув взяти якого цукерка , і так ліньки вже повертатися знову на кухню,  а  тут  і "до чаю" вже чекає на тебе )))) 

Перша Свята вечеря, традиційно в батьків ....аромат пампухів з вишнею і  варенням з ружі , куті,  сушених грибів .....
Товста котяра в утепленій шубі муркоче на всю кімнату, час від часу випускає нігті в мене , розлігшись на колінах.....
За вікном сипле м'якеньким снігом і легенький морозець пощипує за носа .
І так солодко -солодко , аж млосно від таких емоцій ....все , як в дитинстві....

 терпка хвоя і шоколад з корицею....


трошки Різдвяного....