неділю, 25 березня 2012 р.

"віночок"

Сподобалась мені колись картинка, натрапила на просторах інтернету. А ось не зберегла для себе, по пам'яті вирішила відтворити.
Що з того всього вийшло ? смачна перекуска !

Інгредієнти прості, тільки що , треба докласти зусиль з дріжджовим тістом, і то тим , хто з ним  не мав справи. Та все не так важко,  як здається.
Потрібно зробити дріжджове тісто , прикупити смачних сосисок , сиру твердого , та зелені.

тісто:
1склянка теплого молока (200 мл).
1 чайна ложка сухих дріжджів (з невеличкою гіркою).
1 столова ложка цукру.
1 чайна ложка солі.
3 склянки борошна.
8столових ложок олії соняшникової.

Дріжджі і цукор розвести в теплому молоці, залишити, щоб піднялась шапочка,  додати решту інгредієнтів. Вимісити добре, і залишити в теплому місці ,накривши рушником, щоб підростало . близько години часу.
За той час підготуємо  для роботи інші продукти:
-помиємо і висушимо зелень(петрушку, кріп, зелену цибульку), поріжемо її  .
-на плястерки  поріжемо сир. Я беру трошки жирніший, щоб добре топився.
-знімемо оболонку з сосисок, але варити їх не треба. та цей раз натрапила на хороші курячі сосиски.
Наше тісто підійшло гарно . Розкачуємо його на дошці ,злегка присипаній борошном. товщина тіста "на пів пальця" ))  ріжемо на частини ножем.
 Розмір частин  залежатиме від довжини ваших сосисок. якщо маленькі- то розмір однієї із сторін прямокутника складатиме 2 сосиски маленькі.
Загортаємо сосиски в тісто,  ножем гострим не до кінця розрізаємо на 8-10 кусочків.  Перекладаємо на змащену форму , і формуємо  такий віночок.

Змащуємо збитим яйцем , посипаємо цибулею,
викладаємо сир і посипаємо зеленню.

Залишити  трошки підійти, на хвилин 25-30 . і випекти в духовці  при 200 градусах до золотистого кольору.


і ось готовий результат !
такою булочкою можна не тільки перекусити, а й наїстися :) якби мені в студентські роки  хтось таку булочку спік , то радості не було б меж ! ))