суботу, 16 лютого 2013 р.

сирне печиво

200 грам м"якого масла ;
200 грам борошна просіяного пшеничного;200 грам тертого на дрібній тертці сиру .(російський ,пирятин, хто що має...) тертка така, як на буряк , але менша по розміру.сіль 1 чайна ложка без чубчика , рівна.жовтки 2 яєць курячих.

масло по трошки розмішати з борошном ложкою, додати сир ,сіль , вимішати і в кінці ввести жовтки. замісити "колобка" (то доня так назвала ) обгорнути плівкою харчовою і на 1 годину в холодильник поставити. 

тісто дістати , розділити на 4 рівні частини , розтачати зручно між плівкою, чи пергаментом, до товщини 0,8 см круги . розрізати на 8 кусків кожен круг. 
зробити пару дірок а-ля сир , викласти на деко для випікання і відправити в гарячу духовку (180 градусів) на 10-15 хвилин ,щоб зазолотилося. знімати з дека коли вистигне лопаткою . 



















мої замітки :
частина тіста в холодильнику ночувала . допікала зранку, а  можна і на ніч місити. 
дірки робила зрізаним шприцом "2"  ,
до смаку злегесенька можна посипати паприкою меленою, чи злегка морською сіллю (тоді в тісто менше солі давати ), в самому тісті не погано пасував би кмин, думаю, що і зелень кропу , чи навіть цибулька зелена дрібно різана (до 2 стол ложок ), а може і базилік......то вже як хто собі посмакує .
непогано до столу святкового. 
подобається, що без порошків , сод, і т. д....
суперово підійшло печиво до бульйону, ми вже провели дегустацію ;)
------
ніжний смак 
швидке і не важке приготування (і чоловікам під силу  )
доступні продукти
суперово підійшло печиво до бульйону, ми вже провели дегустацію ;)
------