субота, 17 листопада 2012 р.

суп гороховий



Зображення
складники:
1.горох колотий, (поступив свіжий на прилавки в магазинах)-350грам
2. картопля- 7-8 середніх бульб
3. морква -1 шт
4. цибуля- 3 великих
5. зелень петрушки
6. олія для підсмажування цибульки, і для підсмажування м"яска
7. сіль-перець, лавровий листочок.
8. телятина -пів кілограма
9. батон, або білий хліб.
10.мускатний горіх мелений

приготування:
розрахунок на три літрову каструлю
1. замочити горох на ніч, або варити окремо до готовності - майже 2 години. долити води на неповну каструлю. 5 см від верху .
2. картоплю, моркву, пів цибулі порізати кубиками. додати моркву і картоплю до киплячого гороху , а цибульку підсмажити на олії. також додати ледь золотисту .
3. посолити, поперчити, в кінці варки на 3 хв лавровий листок.
готову відставити в бік.дістати лавровий лист.
робимо сухарики:
порізати хліб на тонкі скибки , або кубики. викласти на форму для випікання і підсушити в духовці до золотистого кольору.
тушкуєм телятину:
вимиту , просушену, порізану на довільні скибки телятину смажимо в олії до випаровування вологи.
порізану півкільцями цибулю додаємо і тушкуємо до готовності на невеликому вогні. додаємо сіль, перець, і на кінчику ножа тертого мускатного горіха . вимішуємо, накриваємо кришкою і відкладаєм в бік

повертаємося до супу. перевіряємо, чи не залишилось лаврового листа, якщо не впевнені. і всю масу блендеруємо до однорідної консистенції.

перед подачею рекомендується прогріти ще раз.

додати в тарілку м"яско і сухарики .
прикрашаємо гілочкою петрушки і смакуємо.


--------
для мене ця страва особлива. я її роблю трошки гострішою. і ніби вона зігріває мене з середини в осінню дощову пору року.

Немає коментарів:

Дописати коментар