понеділок, 26 березня 2012 р.

медальйони в пряному маринаді

на  трьох дорослих осіб я використовую 2 свинні вирізки  . очищене від плівок м'ясо ріжу в поперек волокон, товщиною в півтора сантиметри.  не відбиваю, не потребує зусиль таких, бо ж м'якеньке.
далі маринуємо  :
порційні куски викладаю в трошки глибшу ємність. туди ж додаю сіль, суміш перців, щипочку прованських трав,  2 столові ложки бальзамічного  оцту, 2 лаврових листочки  і різані півкільцями дві великі цибулини . перемішала вручну, закрила і в холодильник на ніч.
стараюся замаринувати заздалегідь, тоді сам смак !

готуємо помідори  , кожному по гілочці маленьких черрі . не зриваю з ніжок , мию і осушую. гострим ножем на кожній ягідці роблю надрізи навхрест. не глибоко, до 0,5 см .

на невеликому вогні в олії обсмажую кусочки м'ясця без цибулі  з обох боків,  до золотистого кольору.  тут головне не пересушити його!
в іншій сковорідці  підтушую всю цибульку з маринаду.  коли вона буде прозора - додаю півтори ложки столові сухарів панірувальних. ще трошки томимо , помішуючи. готова - відклали на бік .

дістаємо наше м'ясо , так як воно не довго смажилось, то нагару на сковорідці немає . одразу в ту олію зрізами донизу викладаємо китиці помідор . вогонь  не збільшуємо.

на тарілку  з одного боку  формуємо гірку з тушкованої цибульки . всю цибульку ділю на три частини . навколо неї складаємо м'ясо . в центрі прикрашаємо свіжими гілочками розмарину .
вийняли помідори , дали  стекти олії -і на тарілку , поряд з нашою вирізкою, тепер ягодами доверху .помідори мають бути не повністю просмажені , а частково, тільки поверхневий шар.  до смаку прикрашаю  зеленим пір'ячком цибулі ,  і страва готова!
залишається відкоркувати сухе червоне вино.
смачного !

інколи хочеться такого простого не заморочливого обіду,  от і експериментуємо)

3 коментарі:

  1. О,привіт!Я не знала,що блог такий кльовий "завівся")))тепер буду мати де черпати кулінарне натхнення))))))

    ВідповістиВидалити
  2. ///забері,пліііз,перевірку кодом(((

    ВідповістиВидалити
  3. привіт , дякую!
    спробую знайти ту перевірку ))) ще не до кінця в налаштуваннях розібралася))

    ВідповістиВидалити