на трьох дорослих осіб я використовую 2 свинні вирізки . очищене від плівок м'ясо ріжу в поперек волокон, товщиною в півтора сантиметри. не відбиваю, не потребує зусиль таких, бо ж м'якеньке.
далі маринуємо :
порційні куски викладаю в трошки глибшу ємність. туди ж додаю сіль, суміш перців, щипочку прованських трав, 2 столові ложки бальзамічного оцту, 2 лаврових листочки і різані півкільцями дві великі цибулини . перемішала вручну, закрила і в холодильник на ніч.
стараюся замаринувати заздалегідь, тоді сам смак !
готуємо помідори , кожному по гілочці маленьких черрі . не зриваю з ніжок , мию і осушую. гострим ножем на кожній ягідці роблю надрізи навхрест. не глибоко, до 0,5 см .
на невеликому вогні в олії обсмажую кусочки м'ясця без цибулі з обох боків, до золотистого кольору. тут головне не пересушити його!
в іншій сковорідці підтушую всю цибульку з маринаду. коли вона буде прозора - додаю півтори ложки столові сухарів панірувальних. ще трошки томимо , помішуючи. готова - відклали на бік .
дістаємо наше м'ясо , так як воно не довго смажилось, то нагару на сковорідці немає . одразу в ту олію зрізами донизу викладаємо китиці помідор . вогонь не збільшуємо.
на тарілку з одного боку формуємо гірку з тушкованої цибульки . всю цибульку ділю на три частини . навколо неї складаємо м'ясо . в центрі прикрашаємо свіжими гілочками розмарину .
вийняли помідори , дали стекти олії -і на тарілку , поряд з нашою вирізкою, тепер ягодами доверху .помідори мають бути не повністю просмажені , а частково, тільки поверхневий шар. до смаку прикрашаю зеленим пір'ячком цибулі , і страва готова!
залишається відкоркувати сухе червоне вино.
смачного !
інколи хочеться такого простого не заморочливого обіду, от і експериментуємо)
Старатимусь тут описувати всі свої кулінарні і не кулінарні захоплення . В першу чергу, надіюся, що моїй донечці щось із записаного в майбутньому та й пригодиться. Не поспішайте закривати сторінку мого блогу ))) Пару хвилин пригляньтеся. Можливо, Ви знайдете щось цікаве саме для себе , і Вас поглине бажання щось спробувати приготувати, чи зробити своїми руками. Бо все , що з роблене з любов"ю -безцінне , і приносить тільки радість і щастя Вам особисто і оточуючим. Гарного перегляду !
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
О,привіт!Я не знала,що блог такий кльовий "завівся")))тепер буду мати де черпати кулінарне натхнення))))))
ВідповістиВидалити///забері,пліііз,перевірку кодом(((
ВідповістиВидалитипривіт , дякую!
ВідповістиВидалитиспробую знайти ту перевірку ))) ще не до кінця в налаштуваннях розібралася))