понеділок, 19 листопада 2012 р.

Шоколадно-кавовий тортик


от і рецептик : писаний від душі , і в такій послідовності  , як я пристосувалась, щоб легше було ))
бісквіт : 5 яєць,   5  ложок столових цукру , 3 ложки какао і 2 ложки столові борошна . 1 чайна ложка порошку до печива.
збити білки в круту піну ввести цукор (ідеально би було цукор-пудру )  збити накруто міксером , щоб стояли. і не висипалися з посудини. додати , збиваючи жовтки по одному.  і ввести просіяне борошно , какао і порошок до печива. попередньо змішавши його.
викласти в змащену форму (тут 28 см) і трошки притрушену  борошном .  випікати при 180 градусах  до 20 хвилин . як звичайнісінький бісквіт. не відкриваємо духовки і не  стукаємо поряд , не танцюєм і навіть не говоримо вголос , щоб не " впав" ))))
вийняли , остудили , розрізали на два коржі - горизонтально!
між коржами змастили кремом :
банка вареного згущеного молока  поки що, "Рогачев" -найкраща якість.
200грам (1 пачка ) масла кімнатної температури .
2 стол ложки коньяку, чи спирту ,  чи  , в моєму випадку вино  "марсала".  його до кремів часто використовують.
змішати добре .
змастили кремом, по бажанню посипали горішками. лісові фундук, чи грецькі  мелені.

вимили, витерли форму , де пекли  коржа. поставили назад перемащеного кремом і відставили вбік .

суфле:
5 яєць- розділити на Б/Ж
Ж змішати зі 100 мл молока холодного , 1 ст лож крохмалю , і 100 грам цукру  . до однорідної маси . заварити , постійно помішуючи , на невеличкому вогні  до загустіння. найкраще використовувати яйцезбивалку )))
остудити поставити .
зварили каву , відміряти  100 мл.
кавою залити 4 чайні ложки желатину .

Б збиваємо в круту піну  з 50 грамами цукру  , хто любить таке дуже солодке -додає 100 )))
до піни  додати  розведений желатин збиваємо далі міксером до однорідності. хвилинку .
до  завареної маси в окремій посудині  додаємо  масло -150 грам кімнатної температури . збиваємо, з"єднюємо з  білковою масою
і  все гарно викладаємо  на корж у форму для торта . вирівнюємо . чи горбочками... за бажанням .
коли застигне  в холодильнику - а то досить шкидко, вийняти з форми , з роз"ємної легше . провів ножиком  по краю, щоб від стінок відшарувати, і перенести на тортівницю . а  з нероз"ємної треба перекидати  на тарілку , а з тарілки на тортівницю .

на водяній бані розтоплюємо  шоколадку чорну, в ідеалі "світоч особливий " , але ідеали в кожного різні . тому дивіться самі .  і   заливаємо зверху по суфле  красотою , як тільки вистачить фантазії!  
інжир, який  є на фото- смачно в поєднанні  з шоколадом і кавовим ароматом. для мене це було відкриттям нового смаку )))
дуже хочу  зверху  використати грушку зварену у сиропі з якоюсь добавкою, амаретто, чи коньячну....

одним словом - експериментуйте !

Немає коментарів:

Дописати коментар