субота, 17 листопада 2012 р.

Риба в шапці

існує багато варіантів приготування риби. наприклад, по назвах :) : "Риба в шубі", "оселедець під шубою"
а в мене буде "риба в шапці"




Зображення


Зображення

потрібно:

-філе рибки до 1 кг.
-3 яєчних білки
-борошно, приблизно півсклянки .
-горіхи грецькі ,різані.
-сіль,перець, олія для смаження.
-пів лимона

приготування:

1.беремо філе своєї улюбленої рибки. Ідеально би було сьомгу, або форельку.
ділимо на порційні кусочки приблизно до 200гр на людину.
солимо, перчимо до смаку.
викладаємо на тарілку.
2.порізані горіхи змішуємо з повною столовою ложкою борошна , з чубчиком.
3.в іншій ,глибшій посудині збиваємо 3 білка з дрібкою солі на круто. додаємо 2 столові ложки (без чубка) борошна ,і ретельно розмішуємо.
4.по щільно розкладеній рибі притрушуємо борошном . але тільки з одного боку.
5.кусочки філе вмокаємо в білкову масу не посипаним боком, той, що без борошна . а потім в горіхи січені. трошки притискаємо пальцями , і смажимо на невеликому вогні в олії з боку горіхів. до1,5 -2 хв. це залежить від товщини філе. я орієнтуюсь на колір горіхів , щоб не підгоріли. перегортаєм, і з іншого боку до готовності. також не довго.
сервірування:
а далі ,кому з чим засмакує , для мене лимончик, або каперси мариновані. ще смачно з гарячим салатом, але то вже буде інший рецепт :)

Немає коментарів:

Дописати коментар