субота, 17 листопада 2012 р.

мафіни


кекси , або ж мафіни. то вже собі як хочете, так і називаєте ;) я люблю кексики

"зимові кексики "

Зображення


потрібно:

-3 величеньких морквини
-склянка цукатів
- пів склянки родзинок
-крихти шоколадні , або 2 плитки шоколаду чорного 100 гр.(одна в середину,одна для оздоблення)
-різані грецькі горіхи півсклянки
-1 чайна ложка (з чубчиком) кориці меленої
-50 грам коньяку, чи амаретто
-пачечка ваніліну, або ванільний цукор.
-250 грам масла або маргарину
-200 грам цукру
-200мл сметани
-3 яйця
-борошно -приблизно 250- 300 гр.
-2 чайні ложечки розпушувача.
-2 столові ложки какао
цукор-пудра для посипання


приготування:

1. очистити моркву і натерти на крупній терці , запарити кип"ятком промиті родзинки.
в оду глибшу посудину поставити моркву, цукати, горіхи не дрібно різані, крихти шоколаду, ванілін,корицю .
злити воду з родзинок, вони ще теплі і не дуже набрали рідини, тоді вливаємо до них коньяк. даємо настоятися ще трошки.
2. в іншіг глибшій посудині підтоплюємо на вогні масло , до рідкого стану. якщо маргарин- щоб грудок не було.
постійно помішуємо. знявши з плити, додаємо цукор , вимішуємо, сметану, яйця, вимішуємо ретельно.
3. до першої посудини додаємо родзинки. вимішуємо ложкою.
4.борошно, порошок до печива, і какао з"єднати. всипати розмішуючи в посудину з маслом. найліпше міксером вимішується.
5.потім з"єднуємо всі частини разом: тісто і морквяну суміш. викладаємо у форми , застелені паперовими вставками, або добре змащені , без вставок . заповнюємо на 2/3 об"єму.
6.випікаємо до готовності при 200 градусах . дерев"яною шпажкою провіряю чи не сирі.
7. розтопленим шоколадом покриваю готові і притрушую цукром-пудрою. для затвердіння шоколаду кладу на трошки в холодильник. а далі зберігаю просто на столі.
виходить 26 середніх кексиків.
ялиночки цукрові :)

Немає коментарів:

Дописати коментар