суботу, 17 листопада 2012 р.

осіння симфонія

друга страва.


"осіння симфонія"





Зображення



1.для млинців:
молоко 700мл
яйця 3 шт
борошно- даю стільки, щоб готова маса на млинці лилася неперервною струйкою, і була сметаноподібної консистенції.
олія -50 мл
пучок зелені :кріп , петрушка
сіль -щипотка, або 1/4 ложки столової без чубка
перець -щипотка , до смаку
буряк червоний -невеличкий , відварений попередньо.

2. для ничинки:
морква -1 шт середня
цибуля - 1 шт середня
свинина - 300 грам. або готовий фарш
часник- 2 зубчика

3. для поливки:
гриби білі , або печериці -300г
цибуля невеличка
сметана -400 мл
спеції.


масло вершкове для обсмажування скручених млинців


приготування:
1 .робимо тісто для млинців.
для пришвидшення процесу користуюсь блендерною чашою.
з"єдную молоко, яйця, сіль, перець, олію, борошно. постійно ложкою пробую , як лиється.
маса стає однорідною . відливаю половину в іншу посудину. а до половини тіста , що залишилося додаю зелень.
швидко перемелюю з тістом. вона буде не просто кашою, а дрібними кусочками, які потім видно .
смажу тоненькі млинці.
до другої частини тіста додаю червоний буряк. також блендерую.
смажу тоненькі млинці.

2.начинка:
з м"яса роблю фарш.
цибулю ріжу дрібно, моркву тру на грубій тертці.тушкую на олії .
до сирого фаршу додаю овочі , видавлюю часник , підсолюю . вимішую і не дуже тонко намащую на млинці. залишаю декілька "червоних " не намазаними. скручую рулетом. і трошки, до кірочки золотистої на маслі вершковому припікаю. на сковорідці. одразу викладаю у форму , накриваю фольгою і на пів години при 180 градусах в духовку.

3. за той час , коли рулетики готуються - займаюся грибами.
печериці промити ,порізати, і на сковорідці з цибулею підсмажую. коли рідина випарується- додаю сметану і спеції.
білі попередньо відварюю. і далі так само.

4 .викладаємо на тарілку:
"червоний" млинець надрізаємо від центру до краю(радіус)
рулети ріжу гострим ножем навскіс(гарячими ще) хоча потім можна їх прогріти :)
викладаєм "зелені " на млинця між складками, одночасно роблячи гармошку.
поверх того додаємо гриби і прикрашаєм зеленню.
мені воно на листочок схоже ))

.... "червоні" рулети в духовці стають трохи жовтішими, втрачають колір. але все одно гарно вписуються до осінньої гамми ;)


ось і все ! на перший погляд складно, багато написано. але то так тільки здається!

але смачно і ситно!

Немає коментарів:

Дописати коментар