субота, 17 листопада 2012 р.

виноградний коктейль


"виноградний коктейль"


Зображення

складники:
1. сік виноградний свіжий (мій варіант Ізабелла) доступний, росте в нашій місцевості і дуже ароматний!!!
2. морозиво біле

приготування:
1. виноград помити, відділити від плодоніжок , перемнути товкачиком.
в каструлі довести до кипіння. процідити через марлю чи сито. дати остигнути і відстоятися.
злити так. щоб гуща залишилась на дні. чистий сік розвести водою 2 : 1. рекомендують так вживати бо наявні складники соку* в такій кількості можуть зашкодити.
2. морозиво викласти кульками в склянки , чи бокали. залити акуратно соком. об"єм морозива приблизно однаковий як і соку.

для прикрашання використовувати можна гілочки винограду з 3-4 ягодами, в моєму випадку приправа-млинок "для десертів і напоїв." від тм "каміс"

і залишається насолоджуватися смаком!

примітка:
* основні цукри виноградного соку - глюкоза і фруктоза- засвоюються організмом безпосередньо. яблучна і винна кислоти обумовлюють діуретичну дію соку. цінними складниками є біологічно активні речовини і вітаміни.

не в сезон винограду купую пакетований виноградний сік темний , але смак відрізняється трохи:)

Немає коментарів:

Дописати коментар