суботу, 17 листопада 2012 р.

булочки Cinnabon з корицею і дуже смачною глазур"ю

сьогодні спробувала таке вперше. і сказати, що сподобались- то нічого не сказати))) я закохалася в них! тепер нас ці булочки будуть радувати частіше :)
хочу поділитися з вами, може хто ще не пік такої смакоти))
отже ,потрібні продукти:

для тіста:
1 склянка молока(200мл)
11грам сухих дріжджів
1 чайна ложка солі
2 яйця
75 грам м"якого масла
4 склянки борошна (йде майже вся.)
0,5 склянки цукру
1 столова ложка клейковини (нижче напишу , як її можна зробити самому вдома, якщо нема сухої магазинної)
0,5 пачечки ваніліну, або пачечка цукру ванільного

на тісто:
75 грам м"якого масла
1 склянка коричневого цукру. (давала білий, бо не мала такого в хаті на той момент)
4 з чубчиком ложки
кориці меленої

для глазурі:

75 грам м"якого масла
1,5 склянки цукрової пудри
пів пакетика ваніліну, або пів пакетика порошку ванільного.
50 грам сиру вершкового м"якого. типу Альметте або Філадельфії.
я мала філадельфію в хаті. зробила глазур завчасно, і її з"їли ще до того , як булочки спеклися))) і робила зі звичайним сиром. (сиркова маса від Молокії, не солодка) також не зле ;) різниці, як такої не дуже відчувається.

1.замішуємо тісто.
молоко має бути тепле, але не гаряче.додаємо до нього збиті яйця з цукром, ванільку, дріжджі ,м"яке масло, сіль. розмішуємо до однорідної консистенції.
досипаємо борошно і замішуємо не дуже тугим. борошна трошки може залишитись. щоб не було тісто липким.
залишаємо на годину в теплому місці , щоб підросло.
2.пройшла година, розкатуємо тісто на столі прямокутником тонко доволі. майже в 5 мм. стіл я змащую олією рафінованою.
тісто змащуємо маслом і посипаємо змішаним цукром з корицею .
зкручуємо тугенький рулетик. чим більше завитків- тим краще )))
ріжемо гострим ножем на булки. шириною в 2-3 см. викладаємо на змащені форми. на відстані 3 см. бо ростуть.
залишаємо на 15 хв, щоб чуть підросли і ставимо в духовку з 180 градусами приблизно на 20 хв. до "золотого бочка"
3.поки пектимуться булки зробимо глазур.
змішуємо всі інгредієнти в однорідну масу. буде, як густа сметанка.
смачна)))
4 дістаємо булочки, і ще на формі змащуємо гарячі глазур"ю.
залишаємо до остигання, і смакуємо ,смакуємо, смакуємо!!!!

щоб не бути голослівною, спробую розбудити ваш апетит фотографіями

ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення


Немає коментарів:

Дописати коментар